Duurzaam rijden in Hoogeveen

Woon je in Hoogeveen en wil je duurzaam rijden? Kom dan langs bij Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen. Bij ons vind je de elektrische auto die bij jou past, nieuw óf tweedehands. Wij zijn zelfs het officiële verkooppunt van de Hyundai NEXO, de best verkochte waterstofauto van Nederland. Lees nu hoe jij duurzaam kunt rijden van en naar Hoogeveen of vraag ons naar de mogelijkheden.

 Neem contact op

 

 

 

Waarom duurzaam rijden?

Duurzaam rijden is belangrijk voor je eigen gezondheid en de houdbaarheid van onze aarde. Fossiele brandstoffen als benzine, diesel en LPG zorgen ervoor dat grondstoffen uitgeput raken, maar vervuilen ook de lucht. Daar heeft niet alleen de natuur, maar ook jouw gezondheid last van.

Samen zorgen we voor minder vervuiling in Hoogeveen en omgeving door duurzaam te rijden. Dat doe je bijvoorbeeld met een elektrische auto. Bij ons autobedrijf vind je verschillende elektrische modellen van het Koreaanse merk Hyundai, die voorop loopt op het gebied van duurzaamheid.

 

 

 

Duurzaam rijden met Hyundai

Het doel van Hyundai is een balans vinden tussen ‘People, Planet en Profit’. Duurzaamheid is hierin een groot onderdeel. Hyundai investeert daarom jaarlijks honderden miljoenen euro’s in de ontwikkeling van duurzame producten. Zo wil het automerk onder andere de uitstoot van de huidige motoren verder verlagen. Alle activiteiten die hierbij horen zijn gebundeld onder het label ‘Blue Drive’.

De Hyundai Blue Drive technologie zorgt er momenteel voor dat het verbruik van brandstof zo’n 7 procent vermindert. Tijdens stadsritten zelfs met 15 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde dus, maar ook voor je portemonnee.

Waar komt dit door? Denk bijvoorbeeld aan de volgende uitrustingen:

  • Energiebesparende start-stopsystemen
  • Lage rolweerstand banden
  • Intelligente acculaadsystemen
  • Slimme aanpassingen aan de transmissie
  • Verbeterde aerodynamica

 

Elektrische auto’s

Hyundai produceert verschillende elektrische auto’s waarmee je duurzaam kunt rijden van Hoogeveen naar waar je maar wilt. Denk bijvoorbeeld aan de volledig elektrisch aangedreven Hyundai KONA Electric en Hyundai IONIQ Electric, de Hyundai KONA Hybrid, de Hyundai IONIQ Hybrid en de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid.

Lees meer over de elektrische auto's van Hyundai

 

 

 

Een elektrische of hybride auto is duurzamer dan een auto op fossiele brandstoffen. Tijdens het rijden komt onder andere geen CO2 vrij. Wél tijdens de productie van de auto en de productie van de elektriciteit waar de auto op rijdt, maar dit geldt natuurlijk ook voor auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Daarom is de energietransitie ook zo belangrijk. Onder de eindstreep is de elektrische auto duurzamer dan een auto die op fossiele brandstoffen rijdt.

 

Elektrisch rijden is extreem goedkoop en daardoor kun je veel geld besparen!

 

Elektrische auto’s met brandstofcel: waterstofauto’s

In 2012 werkte Hyundai als eerste autofabrikant ter wereld aan de serieproductie van een auto met brandstofcel. Deze serie staat bekend als de Hyundai ix35 Fuel Cell. De nieuwste generatie waterstofauto, Hyundai NEXO, gaat weer een paar stappen verder. Je vindt deze auto bij ons autobedrijf in de buurt van Hoogeveen, dus ook jij kunt hier binnenkort duurzaam mee rijden.

Lees meer over de Hyundai NEXO

Hoe werkt een waterstofauto?

Om een waterstofauto te laten rijden is net als bij iedere andere auto energie nodig. In plaats van fossiele brandstof of een batterij te gebruiken, gebruikt deze auto waterstof (H2) dat reageert met zuurstof (O2). Uit deze reactie ontstaat water (H2O) en hier komt energie bij vrij. Deze energie drijft de motor aan.

Waterstof wordt geproduceerd met behulp van elektriciteit. Ook hierin speelt groene stroom dus een belangrijke rol. Hoe meer zonne- en windenergie beschikbaar is, hoe duurzamer we allemaal kunnen rijden.

 

Over Groenewold & Dijkhuizen: de Hyundai dealer van omgeving Hoogeveen

Een elektrische auto om duurzaam te rijden koop je in omgeving Hoogeveen bij Groenewold & Dijkhuizen. Als sinds 1987 zijn wij Hyundai dealer en inmiddels expert op het gebied van elektrische- en vooral waterstofauto’s. Bekijk online ons ruime assortiment nieuwe auto’s en occasions of kom gerust langs.

 

Groenewold & Dijkhuizen is één van de weinige Hyundai dealers waar je een waterstofauto kunt aanschaffen.

 

Neem contact op

Heb je vragen over duurzaam rijden en de auto’s die we in Hoogeveen en omgeving aanbieden? We beantwoorden ze graag! Neem telefonisch of per mail contact op, dan staan we je snel te woord.

Neem contact op

 

 

 

 

Appingedam | Assen | Bedum | Drachten | Eemsdelta | Emmen | Groningen | Haren | Heerenveen | Hoogezand | Hoogeveen Uithuizen | Veendam | Winschoten | Winsum