Private lease

Privé leasen is steeds meer in opkomst. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid tot private lease. Maar wat houdt private lease nu precies in en wat zijn de voor- en nadelen?

Private lease is een andere manier van een auto ter beschikking hebben. Het houdt in dat je als particulier tegen een vast maandbedrag een nieuwe auto kan rijden zonder dat deze van jou is. De periode kan je zelf bepalen, maar varieert tussen de 24 en 48 maanden. Het maandbedrag is inclusief de meeste kosten die bij een auto komen kijken zoals:

 • Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting)
 • Kosten van reparatie en regulier onderhoud van het voertuig
 • Premie voor WA-verzekering en dekking van cascoschade (allrisk)
 • Pechhulp onderweg
 • Kosten van vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 24 uur
 • Eventueel andere kosten, indien dat is bepaald in het leasecontract; zoals bijvoorbeeld all-season banden.

De enige extra kosten die je maakt zijn brandstof, de wasstraat en eventuele verkeersboetes. Daarbij betaal je als particulier geen fiscale bijtelling zoals dat bij zakelijk leasen wel het geval is. Na afloop van het contract lever je de auto weer in en kan je eventueel weer kiezen voor een nieuw private lease contract met bijbehorende nieuwe auto.

Ben je geïnteresseerd in het leasen van een nieuwe auto? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom. 

Neem contact op

 

Voordelen Private Lease

 • Een vast maandbedrag waar alles in zit, dus geen hogere of onverwachte kosten als er reparaties of onderhoudswerkzaamheden moeten plaatsvinden. Alleen de brandstof betaal je nog zelf. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent.
 • Zonder spaargeld in een nieuwe auto rijden. Je hebt alleen een vast inkomen nodig. Ook ben je niet in één keer een groot bedrag kwijt.
 • Na afloop van de leaseperiode kan je de auto gewoon weer inleveren. Dus geen gedoe met inruilwaarde en verkopen.

 

Nadelen Private Lease

 • Je gaat een financiële verplichting aan voor meerdere jaren die je niet zomaar kunt beëindigen, zelfs niet bij ontslag.
 • Als je het contract toch voortijdig wilt beëindigen, moet er een afkoopsom betaald worden. De hoogte van de afkoopsom verschilt per contract, maar de wijze van berekenen staat beschreven in de algemene voorwaarden.
 • Je moet van te voren bepalen hoeveel kilometers je per jaar verwacht te gaan rijden. Als je over het afgesproken aantal kilometers per jaar heen gaat, betaal je per kilometer de meer kilometerprijs.

 

Occasion Private Lease 

Bij Groenewold & Dijkhuizen is het mogelijk om jonge occasions privé te leasen. Het gaat om auto's die jonger zijn dan twee jaar. Her voordeel van occasion lease is dat je de eventuele ‘onzekerheid’ die komt kijken bij de aanschaf van een tweedehands auto nu kunt afdekken met een leasecontract, inclusief verzekeringen, onderhoud en reparatie.

Heb je een occasion op het oog en wil je weten wat de mogelijkheden zijn om deze privé te leasen? Kom dan langs in onze showroom of neem contact met ons op. 

Neem contact op