Duurzaam rijden in Assen

Woon je in Assen en wil je duurzaam rijden? Kom dan langs bij Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen. Bij ons vind je de elektrische auto die bij jou past, nieuw óf tweedehands. Wij zijn zelfs het officiële verkooppunt van de Hyundai NEXO, de best verkochte waterstofauto van Nederland. Lees nu hoe jij duurzaam kunt rijden van en naar Assen of vraag ons naar de mogelijkheden.

Neem contact op

 

 

Waarom duurzaam rijden?

Duurzaam rijden is belangrijk voor je eigen gezondheid en de houdbaarheid van onze aarde. Fossiele brandstoffen als benzine, diesel en LPG zorgen ervoor dat grondstoffen uitgeput raken, maar vervuilen ook de lucht. Daar heeft niet alleen de natuur, maar ook jouw gezondheid last van.

Samen zorgen we voor minder vervuiling in Assen en omgeving door duurzaam te rijden. Dat doe je bijvoorbeeld met een elektrische auto. Bij ons autobedrijf vind je verschillende elektrische modellen van het Koreaanse merk Hyundai, die voorop loopt op het gebied van duurzaamheid.

 

Duurzaam rijden met Hyundai

Hyundai is continu op zoek naar de balans tussen ‘People, Planet en Profit’. Autorijden met zo weinig mogelijk impact op de aarde en het klimaat speelt hierin een grote rol. Daarom investeert Hyundai jaarlijk honderden miljoenen euro’s in groene innovaties. Deze innovaties behoren tot het label Hyundai ‘Blue Drive’.

Hyundai ‘Blue Drive’ zorgt er momenteel door onder andere verbeterde aerodynamica en lage rolweerstand banden al voor dat de auto’s van het merk 7% minder brandstof verbruiken. Voor stadsritten geldt zelfs een reductie van 15%!

 

Elektrische auto’s

Hyundai produceert verschillende elektrische auto’s waarmee je duurzaam kunt rijden van Assen naar waar je maar wilt. Denk bijvoorbeeld aan de volledig elektrisch aangedreven Hyundai KONA Electric en Hyundai IONIQ Electric, de Hyundai KONA Hybrid, de Hyundai IONIQ Hybrid en de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid.

Lees meer over de elektrische auto's van Hyundai

 

Een elektrische of hybride auto is duurzamer dan een auto op fossiele brandstoffen. Tijdens het rijden komt onder andere geen CO2 vrij. Wél tijdens de productie van de auto en de productie van de elektriciteit waar de auto op rijdt, maar dit geldt natuurlijk ook voor auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Daarom is de energietransitie ook zo belangrijk. Onder de eindstreep is de elektrische auto duurzamer dan een auto die op fossiele brandstoffen rijdt.

 

Elektrisch rijden is extreem goedkoop en daardoor kun je veel geld besparen!

 

Elektrische auto’s met brandstofcel: waterstofauto’s

In 2012 werkte Hyundai als eerste autofabrikant ter wereld aan de serieproductie van een auto met brandstofcel. Deze serie staat bekend als de Hyundai ix35 Fuel Cell. De nieuwste generatie waterstofauto, Hyundai NEXO, gaat weer een paar stappen verder. Je vindt deze auto bij ons autobedrijf in de buurt van Assen, dus ook jij kunt hier binnenkort duurzaam mee rijden.

Lees meer over de Hyundai NEXO 

 

Hoe werkt een waterstofauto?

Een waterstofauto is een elektrische auto die gebruik maakt van een brandstofcel. In deze brandstofcel wordt waterstof (H2) met zuurstof (O2) omgezet in water (H2O). Hierbij komt energie vrij dat de motor aandrijft. In tegenstelling tot aardgas wordt waterstof niet uit de grond gehaald, maar geproduceerd. Hiervoor is elektriciteit nodig. Om van waterstofauto’s een duurzaam alternatief te maken wordt elektriciteit uit duurzame bronnen, zoals wind- en zonne-energie nodig.

 

Over Groenewold & Dijkhuizen: de Hyundai dealer van omgeving Assen

Wil je een elektrische auto kopen in omgeving Assen waarmee je duurzaam kunt rijden? Dan ben je bij Groenewold & Dijkhuizen aan het goede adres. Ons autobedrijf bestaat al sinds 1979 en sinds 1987 zijn wij trotse dealer van Hyundai. We bieden een ruim assortiment nieuwe auto’s en occasions, waaronder elektrische auto’s, hybrides en waterstofauto’s.


Groenewold & Dijkhuizen is één van de weinige Hyundai dealers waar je een waterstofauto kunt aanschaffen.

 

Neem contact op

Vragen over duurzaam rijden in Assen en omgeving? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord. Je kunt ons bellen, mailen of langskomen in Delfzijl!

Neem contact op

 

 

 

Appingedam | Assen | Bedum | Drachten | Eemsdelta | Emmen | Groningen | Haren | Heerenveen | Hoogezand | Hoogeveen Uithuizen | Veendam | Winschoten | Winsum