Duurzaam rijden in Bedum

Duurzaam rijden in Bedum en omgeving? Bij Groenewold & Dijkhuizen vind je verschillende nieuwe auto’s én occasions die je daarbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan de Hyundai NEXO, de meest verkochte waterstofauto van Nederland. Nieuwsgierig naar welke rol Hyundai speelt in de energietransitie en hoe jij hieraan mee kunt werken door duurzaam te rijden in Bedum en omgeving? Lees verder of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

 

Waarom duurzaam rijden?

Wereldwijd rijden bijna een miljard voertuigen rond. De meeste hiervan rijden op de fossiele brandstoffen benzine, diesel en LPG. Grote nadelen van deze fossiele brandstoffen zijn:

  • ze raken op termijn uitgeput
  • ze vervuilen de lucht en warmen de aarde op
  • ze bedreigen onze gezondheid

Gelukkig is er een alternatief: elektrisch rijden. Mits deze elektriciteit schoon opgewekt wordt natuurlijk. Koreaans automerk Hyundai loopt voorop in de ontwikkeling van duurzaam elektrisch rijden.

 

Duurzaam rijden met Hyundai

Hyundai is continu op zoek naar de balans tussen ‘People, Planet en Profit’. Autorijden met zo weinig mogelijk impact op de aarde en het klimaat speelt hierin een grote rol. Daarom investeert Hyundai jaarlijk honderden miljoenen euro’s in groene innovaties. Deze innovaties behoren tot het label Hyundai ‘Blue Drive’.

Hyundai ‘Blue Drive’ zorgt er momenteel door onder andere verbeterde aerodynamica en lage rolweerstand banden al voor dat de auto’s van het merk 7% minder brandstof verbruiken. Voor stadsritten geldt zelfs een reductie van 15%!

 

Elektrische auto’s

De elektrische auto’s van Hyundai behoren tot de absolute top. Zo staan bijvoorbeeld twee Hyundai modellen in de top 10 elektrische auto’s met grootste actieradius. Eén daarvan is de geheel elektrische Hyundai KONA. Dit model is ook verkrijgbaar in hybride variant. Daarnaast vind je in ons aanbod de volledig elektrische Hyundai IONIQ en een hybride én plug-in hybride variant hiervan.

Lees meer over de elektrische auto's van Hyundai

 

 

Maar wat maakt een elektrische auto eigenlijk duurzamer dan een auto die op fossiele brandstoffen rijdt? Dat is heel simpel. Tijdens het rijden komt er bij een elektrische auto geen CO2 vrij en bij een auto die op fossiele brandstoffen rijdt wel.

Vervolgens is het natuurlijk belangrijk dat de energie waar de elektrische auto gebruik van maakt, zoveel mogelijk uit duurzame bronnen komt. Dit is momenteel nog lang niet altijd het geval, maar er worden stappen in gezet. Alles bij elkaar opgeteld is de elektrische auto zeker niet altijd klimaatneutraal, maar heeft deze wel een kleinere voetafdruk dan een niet-elektrische auto.

 

Elektrisch rijden is extreem goedkoop en daardoor kun je veel geld besparen!

 

Elektrische auto’s met brandstofcel: waterstofauto’s

Hyundai is de eerste autofabrikant met een serieproductie elektrische auto’s met brandstofcel, de Hyundai ix35 Fuel Cell serie. Deze auto’s zijn ook wel bekend als waterstofauto’s. Deze in 2012 ontwikkelde serie is inmiddels doorontwikkeld door de nu best verkochte waterstofauto van Nederland: de Hyundai NEXO. Wil je duurzaam rijden in Bedum en omgeving? Dan is deze auto de ultieme oplossing.

Lees meer over de Hyundai NEXO

 

Hoe werkt een waterstofauto?

Om een waterstofauto te laten rijden is net als bij iedere andere auto energie nodig. In plaats van fossiele brandstof of een batterij te gebruiken, gebruikt deze auto waterstof (H2) dat reageert met zuurstof (O2). Uit deze reactie ontstaat water (H2O) en hier komt energie bij vrij. Deze energie drijft de motor aan.

Waterstof wordt geproduceerd met behulp van elektriciteit. Ook hierin speelt groene stroom dus een belangrijke rol. Hoe meer zonne- en windenergie beschikbaar is, hoe duurzamer we allemaal kunnen rijden.

 

 

Over Groenewold & Dijkhuizen: de Hyundai dealer van omgeving Bedum

Een elektrische auto om duurzaam te rijden koop je in omgeving Bedum bij Groenewold & Dijkhuizen. Als sinds 1987 zijn wij Hyundai dealer en inmiddels expert op het gebied van elektrische- en vooral waterstofauto’s. Bekijk online ons ruime assortiment nieuwe auto’s en occasions of kom gerust langs.

 

Groenewold & Dijkhuizen is één van de weinige Hyundai dealers waar je een waterstofauto kunt aanschaffen.

 

Neem contact op

Heb je vragen over duurzaam rijden en de auto’s die we in Bedum en omgeving aanbieden? We beantwoorden ze graag! Neem telefonisch of per mail contact op, dan staan we je snel te woord.

Neem contact op

 

 

 

Appingedam | Assen | Bedum | Drachten | Eemsdelta | Emmen | Groningen | Haren | Heerenveen | Hoogezand | Hoogeveen Uithuizen | Veendam | Winschoten | Winsum