Bandenopslag

Wij bieden je een opslag van banden in ons bandenmagazijn. Wij wisselen de banden voor je en slaan de banden daarna weer veilig op.

Maak nu een afspraak

 

 

Wat is een winterband?

Winterbanden worden meestal geplaatst in oktober en weer omgewisseld in maart, en zorgen ervoor dat je veilig doorrijdt in winterse weersomstandigheden, zoals een koud, glad en nat wegdek. Met een veilige winterband heb je minder kans op ongelukken.

Het rubber van een winterband is afgestemd op winterse temperaturen. De band is zachter en flexibeler dan een zomerband. Het profiel met lamellen (soort zaagtandjes) zorgt voor goede grip op een nat of winters wegdek. Hierdoor heb je meer controle over het voertuig.

 

Wanneer winterbanden kopen?

Bij temperaturen onder de 7 graden is het tijd om je zomerbanden om te laten wisselen voor winterbanden. Deze presteren namelijk beter bij temperaturen onder de 7 graden dan zomerbanden.

De meeste automobilisten wisselen in oktober van zomer- naar winterbanden, als de herfst in volle gang is. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige winterbanden ga je veiliger de weg op. Meestal worden de winterbanden in maart weer verwisseld voor zomerbanden.

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht, maar het wordt er sterk aangeraden om ook in Nederland op winterbanden te rijden bij temperaturen onder de 7 ºC.

Maak nu een afspraak

 

 

Winterbanden versus zomerbanden

Het rubber van zomerbanden wordt bij winterse temperaturen harder, waardoor de grip op de weg en het rijcomfort afnemen. Het speciale profiel van een winterband zorgt ervoor dat hagel, sneeuw, regen en vuil sneller naar de zijkant van het wiel worden geduwd. Winterbanden zorgen in de winterse maanden voor een kortere remweg en verbeterde grip op een nat of besneeuwd wegdek. Zo heb je in de winter veel minder kans op ongelukken in vergelijking tot zomerbanden.  

Maak nu een afspraak

 

 

Nieuwe winterbanden?

Rijd je op zomerbanden en wil je winterbanden kopen? Wij adviseren je graag bij de aanschaf van een nieuwe set winterbanden. Kom eens langs in de showroom of neem contact met ons op.

 Neem contact op