Duurzaam rijden in Eemsdelta

Bij Groenewold & Dijkhuizen helpen wij jou om duurzaam te rijden van Eemsdelta naar waar je maar wilt. Wij verkopen verschillende elektrische occasions én nieuwe auto’s, waaronder de waterstofauto Hyundai NEXO. Dit is de meest verkochte waterstofauto van Nederland. Lees hier alles over duurzaam rijden, de rol van automerk Hyundai hierin of neem meteen contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

 

Waarom duurzaam rijden?

Het overgrote deel van de huidige voertuigen die nu over de wereld rondrijden, rijdt op fossiele brandstoffen. Dit zijn benzine, diesel en LPG. Hierdoor brengt onze huidige manier van rijden veel schade met zich mee:

  • Bronnen raken uitgeput
  • De lucht raakt vervuild en de aarde warmt op
  • Onze gezondheid wordt bedreigd

Door in omgeving Eemsdelta duurzaam te gaan rijden dragen we minder bij aan dit probleem. Hoe doen we dat? Met behulp van elektrische auto’s, bijvoorbeeld van Koreaans automerk Hyundai, die grote bijdragen levert aan de energietransitie.

 

 

Duurzaam rijden met Hyundai

Hyundai is continu op zoek naar de balans tussen ‘People, Planet en Profit’. Autorijden met zo weinig mogelijk impact op de aarde en het klimaat speelt hierin een grote rol. Daarom investeert Hyundai jaarlijk honderden miljoenen euro’s in groene innovaties. Deze innovaties behoren tot het label Hyundai ‘Blue Drive’.

Hyundai ‘Blue Drive’ zorgt er momenteel door onder andere verbeterde aerodynamica en lage rolweerstand banden al voor dat de auto’s van het merk 7% minder brandstof verbruiken. Voor stadsritten geldt zelfs een reductie van 15%!

 

Elektrische auto’s

De elektrische auto’s van Hyundai behoren tot de absolute top. Zo staan bijvoorbeeld twee Hyundai modellen in de top 10 elektrische auto’s met grootste actieradius. Eén daarvan is de geheel elektrische Hyundai KONA. Dit model is ook verkrijgbaar in hybride variant. Daarnaast vind je in ons aanbod de volledig elektrische Hyundai IONIQ en een hybride én plug-in hybride variant hiervan.

Lees meer over de elektrische auto's van Hyundai

 

 

Maar wat maakt een elektrische auto eigenlijk duurzamer dan een auto die op fossiele brandstoffen rijdt? Dat is heel simpel. Tijdens het rijden komt er bij een elektrische auto geen CO2 vrij en bij een auto die op fossiele brandstoffen rijdt wel.

Vervolgens is het natuurlijk belangrijk dat de energie waar de elektrische auto gebruik van maakt, zoveel mogelijk uit duurzame bronnen komt. Dit is momenteel nog lang niet altijd het geval, maar er worden stappen in gezet. Alles bij elkaar opgeteld is de elektrische auto zeker niet altijd klimaatneutraal, maar heeft deze wel een kleinere voetafdruk dan een niet-elektrische auto.

 

Elektrisch rijden is extreem goedkoop en daardoor kun je veel geld besparen!

 

Elektrische auto’s met brandstofcel: waterstofauto’s

Hyundai is de eerste autofabrikant met een serieproductie elektrische auto’s met brandstofcel, de Hyundai ix35 Fuel Cell serie. Deze auto’s zijn ook wel bekend als waterstofauto’s. Deze in 2012 ontwikkelde serie is inmiddels doorontwikkeld door de nu best verkochte waterstofauto van Nederland: de Hyundai NEXO. Wil je duurzaam rijden in Eemsdelta en omgeving? Dan is deze auto de ultieme oplossing.

Lees meer over de Hyundai NEXO

 

Hoe werkt een waterstofauto?

Een waterstofauto is een elektrische auto die gebruik maakt van een brandstofcel. In deze brandstofcel wordt waterstof (H2) met zuurstof (O2) omgezet in water (H2O). Hierbij komt energie vrij dat de motor aandrijft. In tegenstelling tot aardgas wordt waterstof niet uit de grond gehaald, maar geproduceerd. Hiervoor is elektriciteit nodig. Om van waterstofauto’s een duurzaam alternatief te maken wordt elektriciteit uit duurzame bronnen, zoals wind- en zonne-energie nodig.

 

 

Over Groenewold & Dijkhuizen: de Hyundai dealer van omgeving Eemsdelta

Wil je een elektrische auto kopen in omgeving Eemsdelta waarmee je duurzaam kunt rijden? Dan ben je bij Groenewold & Dijkhuizen aan het goede adres. Ons autobedrijf bestaat al sinds 1979 en sinds 1987 zijn wij trotse dealer van Hyundai. We bieden een ruim assortiment nieuwe auto’s en occasions, waaronder elektrische auto’s, hybrides en waterstofauto’s.

Groenewold & Dijkhuizen is één van de weinige Hyundai dealers waar je een waterstofauto kunt aanschaffen.

Neem contact op

Vragen over duurzaam rijden in Eemsdelta en omgeving? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord. Je kunt ons bellen, mailen of langskomen in Delfzijl!


Neem contact op

 

 

 

Appingedam | Assen | Bedum | Drachten | Eemsdelta | Emmen | Groningen | Haren | Heerenveen | Hoogezand | Hoogeveen Uithuizen | Veendam | Winschoten | Winsum