Duurzaam rijden in Drachten

Woon je in Drachten en wil je duurzaam rijden? Kom dan langs bij Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen. Bij ons vind je de elektrische auto die bij jou past, nieuw óf tweedehands. Wij zijn zelfs het officiële verkooppunt van de Hyundai NEXO, de best verkochte waterstofauto van Nederland. Lees nu hoe jij duurzaam kunt rijden van en naar Drachten of vraag ons naar de mogelijkheden.

Neem contact op

 

Waarom duurzaam rijden?

Duurzaam rijden is belangrijk voor je eigen gezondheid en de houdbaarheid van onze aarde. Fossiele brandstoffen als benzine, diesel en LPG zorgen ervoor dat grondstoffen uitgeput raken, maar vervuilen ook de lucht. Daar heeft niet alleen de natuur, maar ook jouw gezondheid last van.

Samen zorgen we voor minder vervuiling in Drachten en omgeving door duurzaam te rijden. Dat doe je bijvoorbeeld met een elektrische auto. Bij ons autobedrijf vind je verschillende elektrische modellen van het Koreaanse merk Hyundai, die voorop loopt op het gebied van duurzaamheid.

 

Duurzaam rijden met Hyundai

Om een balans te vinden tussen ‘People, Planet en Profit’, investeert Hyundai jaarlijks honderden miljoenen euro’s in de ontwikkeling van duurzame producten. Er wordt onder andere continu gewerkt aan het verlagen van de uitstoot van de huidige motoren, maar er gebeurt nog veel meer. Al deze ontwikkelingen worden onder het label ‘Blue Drive’ geschaard. Momenteel zorgt de ‘Blue Drive’ technologie al voor 7% minder brandstofverbruik. Voor stadsritten is dat zelfs 15%.

Onder de ‘Blue Drive’ technologie vallen onder andere:

  • Energiebesparende start-stopsystemen
  • Lage rolweerstand banden
  • Intelligente acculaadsystemen
  • Slimme aanpassingen aan de transmissie
  • Verbeterde aerodynamica

 

Elektrische auto’s

Duurzaam rijden van en naar Drachten doe je met de elektrische auto’s van Hyundai. We bieden verschillende elektrische modellen aan zoals de Hyundai KONA Electric en Hyundai IONIQ Electric. Deze modellen zijn 100% elektrisch, maar ook beschikbaar als hybride. De Hyundai IONIQ is daarnaast ook verkrijgbaar als plug-in hybride.


Lees meer over de elektrische auto's van Hyundai

 

 

Wat is er zo duurzaam aan een elektrische auto? Ten eerste komt er tijdens het rijden geen CO2 vrij, in tegenstelling tot auto’s die op benzine, diesel of LPG rijden. Vervolgens moet de energie waar de auto op rijdt wel ergens vandaag komen, dit kan vanuit groene stroom zijn, zoals wind- of zonne-energie. Helaas weten we dat veel van onze huidige energie nog uit fossiele brandstof ontstaat, maar hier worden grote stappen in gezet. Een elektrische auto is dus niet altijd klimaatneutraal, maar wint het uiteindelijk altijd van de auto die op fossiele brandstof rijdt.

 

Elektrisch rijden is extreem goedkoop en daardoor kun je veel geld besparen!

 

Elektrische auto’s met brandstofcel: waterstofauto’s

Nóg duurzamer is een elektrische auto met brandstofcel, ook wel een waterstofauto genoemd. Hyundai is de eerste autofabrikant die een serie waterstofauto’s produceerde, de Hyundai ix35 Fuel Cell serie. Inmiddels is deze eerste generatie doorontwikkeld tot de nieuwste generatie: de Hyundai NEXO. Bij ons autobedrijf in de buurt van Drachten vind je deze auto om duurzaam mee te rijden.


Lees meer over de Hyundai NEXO

 

Hoe werkt een waterstofauto?

Een waterstofauto is een elektrische auto die gebruik maakt van een brandstofcel. In deze brandstofcel wordt waterstof (H2) met zuurstof (O2) omgezet in water (H2O). Hierbij komt energie vrij dat de motor aandrijft. In tegenstelling tot aardgas wordt waterstof niet uit de grond gehaald, maar geproduceerd. Hiervoor is elektriciteit nodig. Om van waterstofauto’s een duurzaam alternatief te maken wordt elektriciteit uit duurzame bronnen, zoals wind- en zonne-energie nodig.

 

 

Over Groenewold & Dijkhuizen: de Hyundai dealer van omgeving Drachten

Wil je een elektrische auto kopen in omgeving Drachten waarmee je duurzaam kunt rijden? Dan ben je bij Groenewold & Dijkhuizen aan het goede adres. Ons autobedrijf bestaat al sinds 1979 en sinds 1987 zijn wij trotse dealer van Hyundai. We bieden een ruim assortiment nieuwe auto’s en occasions, waaronder elektrische auto’s, hybrides en waterstofauto’s.

 

Groenewold & Dijkhuizen is één van de weinige Hyundai dealers waar je een waterstofauto kunt aanschaffen.

 

Neem contact op

Vragen over duurzaam rijden in Drachten en omgeving? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord. Je kunt ons bellen, mailen of langskomen in Delfzijl!

Neem contact op

 

 

Appingedam | Assen | Bedum | Drachten | Eemsdelta | Emmen | Groningen | Haren | Heerenveen | Hoogezand | Hoogeveen Uithuizen | Veendam | Winschoten | Winsum