Duurzaam rijden in Emmen

Woon je in Emmen en wil je duurzaam rijden? Kom dan langs bij Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen. Bij ons vind je de elektrische auto die bij jou past, nieuw óf tweedehands. Wij zijn zelfs het officiële verkooppunt van de Hyundai NEXO, de best verkochte waterstofauto van Nederland. Lees nu hoe jij duurzaam kunt rijden van en naar Emmen of vraag ons naar de mogelijkheden.

Neem contact op

 

Waarom duurzaam rijden?

Duurzaam rijden is belangrijk voor je eigen gezondheid en de houdbaarheid van onze aarde. Fossiele brandstoffen als benzine, diesel en LPG zorgen ervoor dat grondstoffen uitgeput raken, maar vervuilen ook de lucht. Daar heeft niet alleen de natuur, maar ook jouw gezondheid last van.

Samen zorgen we voor minder vervuiling in Emmen en omgeving door duurzaam te rijden. Dat doe je bijvoorbeeld met een elektrische auto. Bij ons autobedrijf vind je verschillende elektrische modellen van het Koreaanse merk Hyundai, die voorop loopt op het gebied van duurzaamheid.

 

Duurzaam rijden met Hyundai

Hyundai is continu op zoek naar de balans tussen ‘People, Planet en Profit’. Autorijden met zo weinig mogelijk impact op de aarde en het klimaat speelt hierin een grote rol. Daarom investeert Hyundai jaarlijk honderden miljoenen euro’s in groene innovaties. Deze innovaties behoren tot het label Hyundai ‘Blue Drive’.

Hyundai ‘Blue Drive’ zorgt er momenteel door onder andere verbeterde aerodynamica en lage rolweerstand banden al voor dat de auto’s van het merk 7% minder brandstof verbruiken. Voor stadsritten geldt zelfs een reductie van 15%!

 

Elektrische auto’s

Duurzaam rijden van en naar Emmen doe je met de elektrische auto’s van Hyundai. We bieden verschillende elektrische modellen aan zoals de Hyundai KONA Electric en Hyundai IONIQ Electric. Deze modellen zijn 100% elektrisch, maar ook beschikbaar als hybride. De Hyundai IONIQ is daarnaast ook verkrijgbaar als plug-in hybride.

Lees meer over de elektrische auto's van Hyundai

 

 

Wat is er zo duurzaam aan een elektrische auto? Ten eerste komt er tijdens het rijden geen CO2 vrij, in tegenstelling tot auto’s die op benzine, diesel of LPG rijden. Vervolgens moet de energie waar de auto op rijdt wel ergens vandaag komen, dit kan vanuit groene stroom zijn, zoals wind- of zonne-energie. Helaas weten we dat veel van onze huidige energie nog uit fossiele brandstof ontstaat, maar hier worden grote stappen in gezet. Een elektrische auto is dus niet altijd klimaatneutraal, maar wint het uiteindelijk altijd van de auto die op fossiele brandstof rijdt.

 

Elektrisch rijden is extreem goedkoop en daardoor kun je veel geld besparen!

 

Elektrische auto’s met brandstofcel: waterstofauto’s

Nóg duurzamer is een elektrische auto met brandstofcel, ook wel een waterstofauto genoemd. Hyundai is de eerste autofabrikant die een serie waterstofauto’s produceerde, de Hyundai ix35 Fuel Cell serie. Inmiddels is deze eerste generatie doorontwikkeld tot de nieuwste generatie: de Hyundai NEXO. Bij ons autobedrijf in de buurt van Emmen vind je deze auto om duurzaam mee te rijden.


Lees meer over de Hyundai NEXO

 

Hoe werkt een waterstofauto?

Om een waterstofauto te laten rijden is net als bij iedere andere auto energie nodig. In plaats van fossiele brandstof of een batterij te gebruiken, gebruikt deze auto waterstof (H2) dat reageert met zuurstof (O2). Uit deze reactie ontstaat water (H2O) en hier komt energie bij vrij. Deze energie drijft de motor aan.

Waterstof wordt geproduceerd met behulp van elektriciteit. Ook hierin speelt groene stroom dus een belangrijke rol. Hoe meer zonne- en windenergie beschikbaar is, hoe duurzamer we allemaal kunnen rijden.

 

 

Over Groenewold & Dijkhuizen: de Hyundai dealer van omgeving Emmen

Een elektrische auto om duurzaam te rijden koop je in omgeving Emmen bij Groenewold & Dijkhuizen. Als sinds 1987 zijn wij Hyundai dealer en inmiddels expert op het gebied van elektrische- en vooral waterstofauto’s. Bekijk online ons ruime assortiment nieuwe auto’s en occasions of kom gerust langs.

 

Groenewold & Dijkhuizen is één van de weinige Hyundai dealers waar je een waterstofauto kunt aanschaffen.

 

Neem contact op

Heb je vragen over duurzaam rijden en de auto’s die we in Emmen en omgeving aanbieden? We beantwoorden ze graag! Neem telefonisch of per mail contact op, dan staan we je snel te woord.

Neem contact op

 

 

 

 

Appingedam | Assen | Bedum | Drachten | Eemsdelta | Emmen | Groningen | Haren | Heerenveen | Hoogezand | Hoogeveen Uithuizen | Veendam | Winschoten | Winsum