Duurzaam rijden in Groningen

Woon je in Groningen en wil je duurzaam rijden? Kom dan langs bij Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen. Bij ons vind je de elektrische auto die bij jou past, nieuw óf tweedehands. Wij zijn zelfs het officiële verkooppunt van de Hyundai NEXO, de best verkochte waterstofauto van Nederland. Lees nu hoe jij duurzaam kunt rijden van en naar Groningen of vraag ons naar de mogelijkheden.

Neem contact op

 

 

Waarom duurzaam rijden?

Duurzaam rijden is belangrijk voor je eigen gezondheid en de houdbaarheid van onze aarde. Fossiele brandstoffen als benzine, diesel en LPG zorgen ervoor dat grondstoffen uitgeput raken, maar vervuilen ook de lucht. Daar heeft niet alleen de natuur, maar ook jouw gezondheid last van.

Samen zorgen we voor minder vervuiling in Groningen en omgeving door duurzaam te rijden. Dat doe je bijvoorbeeld met een elektrische auto. Bij ons autobedrijf vind je verschillende elektrische modellen van het Koreaanse merk Hyundai, die voorop loopt op het gebied van duurzaamheid.

 

Duurzaam rijden met Hyundai

Hyundai is continu op zoek naar de balans tussen ‘People, Planet en Profit’. Autorijden met zo weinig mogelijk impact op de aarde en het klimaat speelt hierin een grote rol. Daarom investeert Hyundai jaarlijk honderden miljoenen euro’s in groene innovaties. Deze innovaties behoren tot het label Hyundai ‘Blue Drive’.

Hyundai ‘Blue Drive’ zorgt er momenteel door onder andere verbeterde aerodynamica en lage rolweerstand banden al voor dat de auto’s van het merk 7% minder brandstof verbruiken. Voor stadsritten geldt zelfs een reductie van 15%!

 

Elektrische auto’s

De elektrische auto’s van Hyundai behoren tot de absolute top. Zo staan bijvoorbeeld twee Hyundai modellen in de top 10 elektrische auto’s met grootste actieradius. Eén daarvan is de geheel elektrische Hyundai KONA. Dit model is ook verkrijgbaar in hybride variant. Daarnaast vind je in ons aanbod de volledig elektrische Hyundai IONIQ en een hybride én plug-in hybride variant hiervan.

Lees meer over de elektrische auto's van Hyundai

 

 

Maar wat maakt een elektrische auto eigenlijk duurzamer dan een auto die op fossiele brandstoffen rijdt? Dat is heel simpel. Tijdens het rijden komt er bij een elektrische auto geen CO2 vrij en bij een auto die op fossiele brandstoffen rijdt wel.

Vervolgens is het natuurlijk belangrijk dat de energie waar de elektrische auto gebruik van maakt, zoveel mogelijk uit duurzame bronnen komt. Dit is momenteel nog lang niet altijd het geval, maar er worden stappen in gezet. Alles bij elkaar opgeteld is de elektrische auto zeker niet altijd klimaatneutraal, maar heeft deze wel een kleinere voetafdruk dan een niet-elektrische auto.

Elektrisch rijden is extreem goedkoop en daardoor kun je veel geld besparen!

 

Elektrische auto’s met brandstofcel: waterstofauto’s

Hyundai is de eerste autofabrikant met een serieproductie elektrische auto’s met brandstofcel, de Hyundai ix35 Fuel Cell serie. Deze auto’s zijn ook wel bekend als waterstofauto’s. Deze in 2012 ontwikkelde serie is inmiddels doorontwikkeld door de nu best verkochte waterstofauto van Nederland: de Hyundai NEXO. Wil je duurzaam rijden in Groningen en omgeving? Dan is deze auto de ultieme oplossing.

Lees meer over de Hyundai NEXO

 

Hoe werkt een waterstofauto?

Een waterstofauto heeft, je raadt het al, waterstof nodig om te rijden. Door waterstof (H2) met zuurstof (O2) te laten reageren ín de auto, ontstaat water (H2O) en komt energie vrij. Deze auto gebruikt deze energie om te rijden. In tegenstelling tot een elektrische auto met een batterij hoef je de waterstofauto niet op te laden, maar tank je waterstof bij een waterstoftankstation.

Groenewold & Dijkhuizen is één van de weinige Hyundai dealers waar je een waterstofauto kunt aanschaffen.

 

Over Groenewold & Dijkhuizen: de Hyundai dealer van omgeving Groningen

Duurzaam rijden in Groningen en omgeving doe je dankzij Groenewold & Dijkhuizen. Wij zijn al sinds 1987 Hyundai dealer en officiële dealer van de Hyundai NEXO. Meer weten over duurzaam rijden? Wij adviseren je graag. Neem telefonisch of per mail contact op óf bezoek ons op industrieterrein Sikkel tussen Appingedam en Delfzijl.


Neem contact op

 

 

 

Appingedam | Assen | Bedum | Drachten | Eemsdelta | Emmen | Groningen | Haren | Heerenveen | Hoogezand | Hoogeveen Uithuizen | Veendam | Winschoten | Winsum